mandag 20. september 2010

Dagens ord, 20. september 2010: trollhjemmel

Dagens ord er trollhjemmel/trollheimel.

Dette ordet fant jeg tilfeldigvis ved Google-søk. Dessverre ser det ut som det bare er noe som kommer fram når man orddeler kontrollhjemmel/ kontrollheimel. Men jeg likte det så godt at jeg synes det bør ha en egen betydning.

Trollhjemmel/trollheimel er f.eks. noe du har når du går julebukk. Julebukker har tradisjonelt noe videre grenser når det gjelder oppførselen, spesielt hvis de ikke får noe godt. Det samme gjelder vel halloween i våre dager. Du har rett og slett rett til å oppføre deg som et troll.

Noen nettforum har liberale og greie moderatorer, hvis de har noen i det hele tatt. Andre steder er moderatorene strengere, særlig hvis debattantene kommer litt på avveie i forhold til forumets tema. De kan oppføre seg som troll, og sabotere diskusjonen, m.a.o. de har trollhjemmel/trollheimel.

Hvis du har andre forslag til hva trollhjemmel kan bety, setter jeg pris på om du foreslår det her.

2 kommentarer:

  1. Fekk tips om bloggen din frå Astrid og Ragnhild, som er gode vener av meg. Må seie at eg likar den veldig godt, det er kjempeintressant og kjekt å lese om ord og det norske språket!
    Helsing ein ny lesar

    SvarSlett
  2. Tusen takk for kommentaren. Du har òg mykje spennande å skriva om, og skriv gode dikt. Eg følgjer gjerne bloggen din.

    Har ikkje vore så aktiv den siste tida sjøl, men har planar om å leggja inn noko om talordet sju så snart eg får tid.

    SvarSlett